czosnku, 1 łyżka natki pietruszki, 2 dag kiełków rzeżuchy lub rzodkiewki, 1/4 szklanki bulionu z kostki, sól, pieprz<br>Kiełbasę pokroić w cienkie plasterki. Ser pokroić w słupki. Sałatę lub kapustę opłukać. Sałatę porozrywać na małe kawałki, a kapustę pokroić w paski. Pomidor umyć i pokroić na ósemki.<br>Przygotować sos: majonez wymieszać z musztardą, czosnkiem, natką pietruszki, solą oraz pieprzem i rozcieńczyć bulionem do konsystencji sosu. Ser, kiełbasę i sałatę połączyć, polać sosem i wymieszać. Przełożyć do salaterki, posypać kiełkami i przybrać cząstkami pomidora.<br><br><tit1>ZUPA SABAUDZKA</tit1><br>40 dag włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler, por), 1 plaster wędzonej szynki grubości 1 cm (7