Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
czosnku, 1 łyżka natki pietruszki, 2 dag kiełków rzeżuchy lub rzodkiewki, 1/4 szklanki bulionu z kostki, sól, pieprz
Kiełbasę pokroić w cienkie plasterki. Ser pokroić w słupki. Sałatę lub kapustę opłukać. Sałatę porozrywać na małe kawałki, a kapustę pokroić w paski. Pomidor umyć i pokroić na ósemki.
Przygotować sos: majonez wymieszać z musztardą, czosnkiem, natką pietruszki, solą oraz pieprzem i rozcieńczyć bulionem do konsystencji sosu. Ser, kiełbasę i sałatę połączyć, polać sosem i wymieszać. Przełożyć do salaterki, posypać kiełkami i przybrać cząstkami pomidora.

ZUPA SABAUDZKA
40 dag włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler, por), 1 plaster wędzonej szynki grubości 1 cm (7
czosnku, 1 łyżka natki pietruszki, 2 dag kiełków rzeżuchy lub rzodkiewki, 1/4 szklanki bulionu z kostki, sól, pieprz<br>Kiełbasę pokroić w cienkie plasterki. Ser pokroić w słupki. Sałatę lub kapustę opłukać. Sałatę porozrywać na małe kawałki, a kapustę pokroić w paski. Pomidor umyć i pokroić na ósemki.<br>Przygotować sos: majonez wymieszać z musztardą, czosnkiem, natką pietruszki, solą oraz pieprzem i rozcieńczyć bulionem do konsystencji sosu. Ser, kiełbasę i sałatę połączyć, polać sosem i wymieszać. Przełożyć do salaterki, posypać kiełkami i przybrać cząstkami pomidora.<br><br>&lt;tit1&gt;ZUPA SABAUDZKA&lt;/tit1&gt;<br>40 dag włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler, por), 1 plaster wędzonej szynki grubości 1 cm (7
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego