Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
Dno tortownicy wyłożyć masą i wyrównać ją łyżką. Odstawić do lodówki na godzinę.
Szef kuchni radzi
Aby nadać oryginalny szkocki smak, użyj whisky zamiast soku.
2 Ser zmielić tak, by nie miał grudek. Śmietanę delikatnie ubić, następnie wymieszać ją ze zmielonym serem i pozostałym miodem. Wybrać do dekoracji 18 najładniejszych malin, a resztę owoców zmiażdżyć widelcem i dodać do masy serowej. Całość wymieszać dokładnie z rozpuszczoną żelatyną.
3 Masę wyłożyć na spod z ciastek i wstawić tortownice znowu do lodówki na 3- 4 godziny lub do stężenia masy. Ostrożnie wyjąć ciasto z tortownicy. Sernik udekorować całymi owocami i listkami mięty.
DESERY
Dno tortownicy wyłożyć masą i wyrównać ją łyżką. Odstawić do lodówki na godzinę.<br>Szef kuchni radzi<br>Aby nadać oryginalny szkocki smak, użyj whisky zamiast soku.<br>2 Ser zmielić tak, by nie miał grudek. Śmietanę delikatnie ubić, następnie wymieszać ją ze zmielonym serem i pozostałym miodem. Wybrać do dekoracji 18 najładniejszych malin, a resztę owoców zmiażdżyć widelcem i dodać do masy serowej. Całość wymieszać dokładnie z rozpuszczoną żelatyną.<br>3 Masę wyłożyć na spod z ciastek i wstawić tortownice znowu do lodówki na 3- 4 godziny lub do stężenia masy. Ostrożnie wyjąć ciasto z tortownicy. Sernik udekorować całymi owocami i listkami mięty.<br> DESERY
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego