Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
tyle - smacznego
rympal
Rizotto (wszystko na małym ogniu) nadesłane 20.09.2002.
Do głębokiego rondelka wrzucamy: posiekana cebule, boczek (mogą być nawet plastry), pokrojona paprykę (i wszystko to co macie pod ręką: kawałki mięsa, resztki konserwy turystycznej - kiełbasy nie polecam bo ma swój zbyt charakterystyczny smak) trochę oleju (jeśli jest mało boczku) można dodać pokrojonego pora i smażymy mieszając i uważając by nie przypalić.
Gdy już prawie "dochodzi" można dorzucić pokrojone pomidory (tak 1 lub dwa duże) teraz można dodać: trochę jarzynki, wedety i chwile (1-2 minuty) podsmażamy na małym ogniu, teraz do tego wszystkiego wsypujemy 2-3 woreczków z
tyle - smacznego<br>rympal <br>Rizotto (wszystko na małym ogniu) nadesłane 20.09.2002.<br>Do głębokiego rondelka wrzucamy: posiekana cebule, boczek (mogą być nawet plastry), pokrojona paprykę (i wszystko to co macie pod ręką: kawałki mięsa, resztki konserwy turystycznej - kiełbasy nie polecam bo ma swój zbyt charakterystyczny smak) trochę oleju (jeśli jest mało boczku) można dodać pokrojonego pora i smażymy mieszając i uważając by nie przypalić.<br>Gdy już prawie "dochodzi" można dorzucić pokrojone pomidory (tak 1 lub dwa duże) teraz można dodać: trochę jarzynki, wedety i chwile (1-2 minuty) podsmażamy na małym ogniu, teraz do tego wszystkiego wsypujemy 2-3 woreczków z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego