Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
szklanka śmietany, 1 łyżka mąki, 2 marchewki, 2 cebule, 1/2 szklanki soku z cytryny, 5 łyżek musztardy, sól oraz następujące przyprawy firmy KAMIS: 3 łyżeczki "Czosnku granulowanego", 5 łyżek "Gorczycy", łyżeczka "Goździków", łyżeczka "Pieprzu czarnego ziarnistego". Wino wymieszać z musztardą, gorczycą, pieprzem, olejem, sokiem z cytryny i czosnkiem. Dodać marchew pokrojoną w cienkie paski i cebule naszpikowane goździkami. Mięso włożyć do marynaty i zostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Następnie mięso odsączyć i obsmażyć na oleju. Przełożyć je do rondla, dodać sól, pieprz oraz przecedzoną marynatę. Dusić na małym ogniu ok. godziny. Miękkie mięso pokroić w plastry. Do sosu
szklanka śmietany, 1 łyżka mąki, 2 marchewki, 2 cebule, 1/2 szklanki soku z cytryny, 5 łyżek musztardy, sól oraz następujące przyprawy firmy KAMIS: 3 łyżeczki "Czosnku granulowanego", 5 łyżek "Gorczycy", łyżeczka "Goździków", łyżeczka "Pieprzu czarnego ziarnistego". Wino wymieszać z musztardą, gorczycą, pieprzem, olejem, sokiem z cytryny i czosnkiem. Dodać marchew pokrojoną w cienkie paski i cebule naszpikowane goździkami. Mięso włożyć do marynaty i zostawić w chłodnym miejscu na kilka godzin. Następnie mięso odsączyć i obsmażyć na oleju. Przełożyć je do rondla, dodać sól, pieprz oraz przecedzoną marynatę. Dusić na małym ogniu ok. godziny. Miękkie mięso pokroić w plastry. Do sosu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego