Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
bieżącą wodą i osusz na papierowym ręczniku, pokrój w niezbyt duże kawałki. Ze wszystkich stron posyp je solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Przygotuj marynatę. Dokładnie wymieszaj wódkę z ostrym sosem sojowym,, dodaj zmiażdżone w prasce ząbki czosnku, jeszcze raz wymieszaj i przygotowanym sosem zalej kawałki ryby. Pozostaw je w marynacie około 30-40 minut.
Po upływie tego czasu wyjmij rybę z marynaty, oprósz mąką i nadziej na drewniane szpikulce do szaszłyków.
Na dużej płaskiej patelni mocno rozgrzej olej, zmniejsz ogień i ze wszystkich stron obsmaż szaszłyki (mniej więcej po 5 minut z każdej strony).
Usmażone, lekko zrumienione szaszłyki wyłóż na
bieżącą wodą i osusz na papierowym ręczniku, pokrój w niezbyt duże kawałki. Ze wszystkich stron posyp je solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.<br>Przygotuj marynatę. Dokładnie wymieszaj wódkę z ostrym sosem sojowym,, dodaj zmiażdżone w prasce ząbki czosnku, jeszcze raz wymieszaj i przygotowanym sosem zalej kawałki ryby. Pozostaw je w marynacie około 30-40 minut.<br>Po upływie tego czasu wyjmij rybę z marynaty, oprósz mąką i nadziej na drewniane szpikulce do szaszłyków.<br>Na dużej płaskiej patelni mocno rozgrzej olej, zmniejsz ogień i ze wszystkich stron obsmaż szaszłyki (mniej więcej po 5 minut z każdej strony).<br>Usmażone, lekko zrumienione szaszłyki wyłóż na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego