Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i zmiksuj je lub przepuść przez maszynkę do mięsa. Do masy cytrynowej dodaj cukier i dokładnie wymieszaj, aż całkowicie się rozpuści.
Ciasto podziel na dwie nierówne części. Większą część wyłóż na wysmarowaną tłuszczem blachę do pieczenia, starając się, by na całej blasze warstwa ciasta była jednakowej grubości. Na ciasto wyłóż masę cytrynową i przykryj drugą połowę ciasta. Dokładnie sklej brzegi obu ciasta, by zapobiec wypływaniu nadzienia.
Wstaw ciasto do piekarnik nagrzanego do temperatury 230oC. Ciasto będzie gotowe, gdy nabierze jednolitego koloru. Po ostygnięciu pokrój je w jednakowej wielkości zgrabne romby, posyp zmielonymi orzechami włoskimi i cukrem pudrem.
RADA: ciasto pokroisz bez
i zmiksuj je lub przepuść przez maszynkę do mięsa. Do masy cytrynowej dodaj cukier i dokładnie wymieszaj, aż całkowicie się rozpuści.<br>Ciasto podziel na dwie nierówne części. Większą część wyłóż na wysmarowaną tłuszczem blachę do pieczenia, starając się, by na całej blasze warstwa ciasta była jednakowej grubości. Na ciasto wyłóż masę cytrynową i przykryj drugą połowę ciasta. Dokładnie sklej brzegi obu ciasta, by zapobiec wypływaniu nadzienia.<br>Wstaw ciasto do piekarnik nagrzanego do temperatury 230oC. Ciasto będzie gotowe, gdy nabierze jednolitego koloru. Po ostygnięciu pokrój je w jednakowej wielkości zgrabne romby, posyp zmielonymi orzechami włoskimi i cukrem pudrem.<br>RADA: ciasto pokroisz bez
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego