na wywar. Odcedzić. Buraki obrać, wypłukać, drobno pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Dodać pokrojoną cebulę, przyprawy, zalać zimną wodą i ugotować. Gdy wywar wystygnie przecedzić go i połączyć z wywarem z włoszczyzny i grzybów. Podgrzać, przyprawić odrobiną cukru, pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Do gorącego barszczu dodać trochę masła i pokrojonych grzybków.<br>Wersja dla zapracowanych.<br>Składniki:<br><gap><br>Sposób przyrządzenia:<br>Postępować ściśle wg przepisu na opakowaniu barszczu Krakus. Przyprawić do smaku.<br><gap><br>Czekoladowe kulki (bajaderki)<br>Składniki:<br><gap><br>Sposób przyrządzenia:<br>Niedobrane migdały zemleć, polewę także. Wymieszać z cukrem pudrem, żółtkiem i rumem. Uformować 2 cm kulki, obtaczać w wiórkach kokosowych, czekoladowych lub kakao. Podawać