Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Gdy pęczka zmięknie, dodać podsmażoną na maśle cebulę, włoszczyznę i ziemniaki.
* Gotować 20 minut. Doprawić solą i pieprzem. Na talerzach zupę ozdobić śmietaną i posypać natką.
***
Składniki: 2 jajka, 2 szklanki mąki, 10 dag mrożonego szpinaku, 25 dag białego sera, 2 marchewki, 2 łyżki masła, 4 łyżki śmietany, sól, pieprz, kilka gałązek natki.
Przygotowanie:
* Szpinak rozmrozić. Mąkę połączyć z jajkami, szczyptą soli i szpinakiem. Zagnieść ciasto. Jeżeli będzie za twarde, dodać wody.
* Z ciasta uformować kulę, przykryć i odstawić na 15-20 minut. Ciasto wałkować partiami na posypanej mąką stolnicy, tak aby powstały okrągłe placki
i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Gdy pęczka zmięknie, dodać podsmażoną na maśle cebulę, włoszczyznę i ziemniaki.<br>* Gotować 20 minut. Doprawić solą i pieprzem. Na talerzach zupę ozdobić śmietaną i posypać natką.<br>***<br>Składniki: 2 jajka, 2 szklanki mąki, 10 dag mrożonego szpinaku, 25 dag białego sera, 2 marchewki, 2 łyżki masła, 4 łyżki śmietany, sól, pieprz, kilka gałązek natki.<br>Przygotowanie:<br>* Szpinak rozmrozić. Mąkę połączyć z jajkami, szczyptą soli i szpinakiem. Zagnieść ciasto. Jeżeli będzie za twarde, dodać wody.<br>* Z ciasta uformować kulę, przykryć i odstawić na 15-20 minut. Ciasto wałkować partiami na posypanej mąką stolnicy, tak aby powstały okrągłe placki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego