Typ tekstu: Książka
Autor: Bartkiewicz Bronisław
Tytuł: Oczyszczanie ścieków przemysłowych
Rok: 2002
2 do 15 m3/t. Przerób świeżej tuszy na filety powoduje zużycie wody ok. 7 m3/t. Obie te grupy ścieków zanieczyszczone są częściami ryb, solą i środkami powierzchniowo czynnymi stosowanymi przy myciu. Części ryb są składnikami łatwo podatnymi na rozkład beztlenowy.
Znaczne ilości ścieków pochodzą z przerobu śledzi, a mianowicie: z marynowania 21 m3/t, z przerobu na konserwy 28 m3/t, z produkcji filetów anchovies 68 m3/t,
z produkcji śledzi solonych 17 m3/t.
Przykład jakości ścieków związanych z połowem ryb i ich transportem do zakładów przetwórczych podano w tabl.8.44, natomiast jakości ścieków technologicznych z zakładów
2 do 15 m&lt;hi rend="upper"&gt;3&lt;/&gt;/t. Przerób świeżej tuszy na filety powoduje zużycie wody ok. 7 m&lt;hi rend="upper"&gt;3&lt;/&gt;/t. Obie te grupy ścieków zanieczyszczone są częściami ryb, solą i środkami powierzchniowo czynnymi stosowanymi przy myciu. Części ryb są składnikami łatwo podatnymi na rozkład beztlenowy.<br>Znaczne ilości ścieków pochodzą z przerobu śledzi, a mianowicie: z marynowania 21 m&lt;hi rend="upper"&gt;3&lt;/&gt;/t, z przerobu na konserwy 28 m&lt;hi rend="upper"&gt;3&lt;/&gt;/t, z produkcji filetów anchovies 68 m&lt;hi rend="upper"&gt;3&lt;/&gt;/t,<br>z produkcji śledzi solonych 17 m&lt;hi rend="upper"&gt;3&lt;/&gt;/t.<br>Przykład jakości ścieków związanych z połowem ryb i ich transportem do zakładów przetwórczych podano w tabl.8.44, natomiast jakości ścieków technologicznych z zakładów
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego