Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
smażyć na tej samej oliwie przez 1 min, aż napęcznieją, i przełożyć na talerz z cebulą. Orzechy podsmażyć na rumiano i także odłożyć na talerz z cebulą i rodzynkami.
Rozgrzać resztę oliwy, zrumienić pozostałą cebulę, dodać paprykę i smażyć 6-8 min. Dodać pomidory oraz wywar rybny i gotować 10 min. Kuskus zalać ciepłą wodą lub wywarem rybnym i mieszać, aby nie było grudek.
Kawałki ryby włożyć do sosu pomidorowego, gotować 6-8 min na wolnym ogniu, aż ryba zmięknie. Doprawić solą i pieprzem. Na półmisek wyłożyć kuskus i rybę w sosie pomidorowym. Posypać rodzynkami z orzechami i cebulą oraz natką
smażyć na tej samej oliwie przez 1 min, aż napęcznieją, i przełożyć na talerz z cebulą. Orzechy podsmażyć na rumiano i także odłożyć na talerz z cebulą i rodzynkami.<br>Rozgrzać resztę oliwy, zrumienić pozostałą cebulę, dodać paprykę i smażyć 6-8 min. Dodać pomidory oraz wywar rybny i gotować 10 min. Kuskus zalać ciepłą wodą lub wywarem rybnym i mieszać, aby nie było grudek.<br>Kawałki ryby włożyć do sosu pomidorowego, gotować 6-8 min na wolnym ogniu, aż ryba zmięknie. Doprawić solą i pieprzem. Na półmisek wyłożyć kuskus i rybę w sosie pomidorowym. Posypać rodzynkami z orzechami i cebulą oraz natką
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego