Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Poprawia smak ciężkostrawnych dań z wieprzowiny i baraniny oraz dań z ziemniaków i past serowych. Kminek doskonale harmonizuje się z cebulą, czosnkiem, majerankiem i papryką.
Ser smażony z kminkiem (na 4 porcje)
Potrzebne produkty: 400 g twarogu, 30 g masła, kminek KOTANYI, sól, 1 żółtko
Przyrządzenie: 1. Ser rozkruszyć w miseczce, osolić, przykryć i postawić w ciepłym miejscu na 3 dni.
2. Gdy zacznie się ciągnąć, smażyć na maśle na małym ogniu, stale mieszając, ż się stopi.
3. Dodać kminek, osolić, wbić żółtko i zdjąć z ognia.
4. Gorącą masę serową wlać do salaterki.
5. Podawać z pieczywem na gorąco lub
Poprawia smak ciężkostrawnych dań z wieprzowiny i baraniny oraz dań z ziemniaków i past serowych. Kminek doskonale harmonizuje się z cebulą, czosnkiem, majerankiem i papryką.<br>Ser smażony z kminkiem (na 4 porcje)<br>Potrzebne produkty: 400 g twarogu, 30 g masła, kminek &lt;name type="org"&gt;KOTANYI&lt;/&gt;, sól, 1 żółtko<br>Przyrządzenie: 1. Ser rozkruszyć w miseczce, osolić, przykryć i postawić w ciepłym miejscu na 3 dni.<br>2. Gdy zacznie się ciągnąć, smażyć na maśle na małym ogniu, stale mieszając, ż się stopi.<br>3. Dodać kminek, osolić, wbić żółtko i zdjąć z ognia.<br>4. Gorącą masę serową wlać do salaterki.<br>5. Podawać z pieczywem na gorąco lub
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego