Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
obrać, oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić na małe kawałki. Z cukru i szklanki wody ugotować gęsty syrop i usmażyć w nim na szklisto jabłka. Następnie wyjąć, osączyć i pozostawić, aby obeschły. Banany i rodzynki umyć, zalać 1 szklanką letniej wody, odstawić na 20 min. Następnie osączyć, a wodę w której moczyły się owoce posolić, włożyć goździki, zagotować. Płynem zalać kuskus. Uzupełnić wrzątkiem tak, aby sięgał około 5 mm nad powierzchnię. Gdy kaszka wchłonie płyn, wymieszać ją z masłem i rumem, dodać banany, rodzynki, jabłka oraz płatki migdałowe i wymieszać. Przygotować sos: do miski wbić jajko i żółtko, wsypać cukier. Jajko z
obrać, oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić na małe kawałki. Z cukru i szklanki wody ugotować gęsty syrop i usmażyć w nim na szklisto jabłka. Następnie wyjąć, osączyć i pozostawić, aby obeschły. Banany i rodzynki umyć, zalać 1 szklanką letniej wody, odstawić na 20 min. Następnie osączyć, a wodę w której moczyły się owoce posolić, włożyć goździki, zagotować. Płynem zalać kuskus. Uzupełnić wrzątkiem tak, aby sięgał około 5 mm nad powierzchnię. Gdy kaszka wchłonie płyn, wymieszać ją z masłem i rumem, dodać banany, rodzynki, jabłka oraz płatki migdałowe i wymieszać. Przygotować sos: do miski wbić jajko i żółtko, wsypać cukier. Jajko z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego