mąki zrobić jasną zasmażkę i ciągle mieszając, rozprowadzić ją z zimnym mlekiem. Podgrzewać na małym ogniu, aż beszamel zgęstnieje. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Płaty <name type="prod">lasagne</> krotko obgotować w dużej ilości wody.<br>Formę do zapiekania posmarować masłem, przykryć cienką warstwą ragout bolońskiego, ułożyć płaty makaronowe, polać beszamelem, posypać plasterkami <name type="prod">mozzarelli</> i <name type="prod">parmezanem</>. Tak samo ułożyć kolejne dwie warstwy. Ostatnią warstwę powinny stanowić płaty makaronowe polane beszmelem, posypane <name type="prod">parmezanem</> i wiórkami masła. Zapiekać około 30 min w temperaturze 200&730;C<br><gap><br>Viva la pasta!<br><name type="prod">Cannelloni</> alla sorrentina<br><name type="prod">Cannelloni</> sorenckie<br>12 płatów <name type="prod">lasagne</>, 20 dag <name type="prod">ricotty</>, 25 dag <name type="prod">mozzarelli</>, 10 dag startego <name type="prod">parmezanu