Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
lepszy i bogatszy smak niż mrożone. Aby mięso było kruche i soczyste, dobrze jest tuszkę najpierw wymoczyć przez pół godziny w ciepłej, dobrze osolonej wodzie (łyżeczkę soli n dwa litry wody).
Zanim przystąpimy do przyrządzania potraw z kurczaka, musimy umyć go z zewnątrz i od wewnątrz. Jeśli zamierzamy użyć mięsa mrożonego, rozmrażajmy je stopniowo, w temperaturze pokojowej. Po każdej czynności umyjmy ręce.
Wartości odżywcze
Mięso kurczaków jest bogatym źródłem białka i zawiera bardzo mało tłuszczu (100 g chudego mięsa ma tylko 121 kcal). Bardziej kaloryczną skórę można zdjąć przed przyrządzaniem mięsa, lecz to właśnie ona jest dla niektórych największym przysmakiem...
TECHNIKI
lepszy i bogatszy smak niż mrożone. Aby mięso było kruche i soczyste, dobrze jest tuszkę najpierw wymoczyć przez pół godziny w ciepłej, dobrze osolonej wodzie (łyżeczkę soli n dwa litry wody).<br>Zanim przystąpimy do przyrządzania potraw z kurczaka, musimy umyć go z zewnątrz i od wewnątrz. Jeśli zamierzamy użyć mięsa mrożonego, rozmrażajmy je stopniowo, w temperaturze pokojowej. Po każdej czynności umyjmy ręce.<br>Wartości odżywcze<br>Mięso kurczaków jest bogatym źródłem białka i zawiera bardzo mało tłuszczu (100 g chudego mięsa ma tylko 121 kcal). Bardziej kaloryczną skórę można zdjąć przed przyrządzaniem mięsa, lecz to właśnie ona jest dla niektórych największym przysmakiem...<br>TECHNIKI
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego