Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
cebula (10 dag), 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, 1 łyżka masła, 3 łyżki śmietany 36-procentowej, 1 łyżeczka mąki pszennej, 1 łyżka natki pietruszki, biały pieprz
Mule umyć według podanego sposobu i osuszyć. Cebulę obrać i drobno posiekać. Do rondla włożyć masło, zrumienić na nim cebulę, podlać winem, dodać mule i gotować na dużym ogniu około 5 min, aż muszle się otworzą. Podczas gotowania zamieszać 2-3 razy drewnianą łyżką. Następnie wyjąć mule i pozostawić w cieple. Śmietanę połączyć z mąką, dodać do sosu w którym się gotowały, zamieszać i zagotować. Mule rozłożyć na talerze, polać sosem, posypać pieprzem i
cebula (10 dag), 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, 1 łyżka masła, 3 łyżki śmietany 36-procentowej, 1 łyżeczka mąki pszennej, 1 łyżka natki pietruszki, biały pieprz<br>Mule umyć według podanego sposobu i osuszyć. Cebulę obrać i drobno posiekać. Do rondla włożyć masło, zrumienić na nim cebulę, podlać winem, dodać mule i gotować na dużym ogniu około 5 min, aż muszle się otworzą. Podczas gotowania zamieszać 2-3 razy drewnianą łyżką. Następnie wyjąć mule i pozostawić w cieple. Śmietanę połączyć z mąką, dodać do sosu w którym się gotowały, zamieszać i zagotować. Mule rozłożyć na talerze, polać sosem, posypać pieprzem i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego