W większym gronie można zasiąść wokół okrągłego stołu i zmówić "zestaw skomponowany z mięs, pierogów i dodatków". Porcje "jak dla głodnego mężczyzny".<br><gap><br>KUCHNIA I WINO<br><gap><br>"Oryginalna francuska restauracyjka" na Kazimierzu. Klimat "prowincjonalnej francuskiej oberży", "ekskluzywna, ale zero sztywności, niesnobistyczna", "swojsko i milo". "Karta krótka, ale wyborna". Warto zamówić "polędwiczki jagnięce", "mule w sosie śmietankowym ( w czwartki dostaw świeżych owoców morza)", bo na deser "jabłka z cynamonem i lodami". Klientela "wyluzowana, ceniąca autentyczność" oraz "turyści z Kazimierz".<br>PAESE <br><gap><br>"Bardzo wykwintna" restauracja korsykańska, w której jednak panuje "luźny klimat", "bez krawatów". Urządzona "dość prosto", "w stylu rustykalnym", "strzecha pod sufitem, liny, drewniane podpory