Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
marchew zmięknie. Szafran zalać 2 łyżkami gorącej wody. Cytrynę wyszorować, osuszyć i otrzeć z niej skórkę. Szafran, skórkę i cukier dodać do ugotowanej marchwi. Miksować tak długo, aż cukier się rozpuści. Masę marchwiową gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż odparuje większość płynu, a masa zgęstnieje. Do musu marchewkowego dodać zmielone migdały i sok wyciśnięty z cytryny. Jeszcze raz zagotować, a następnie ostudzić i schłodzić w lodówce. Chałwę marchewkową przełożyć do 6 miseczek i przybrać plasterkami kiwi.
Smakowite propozycje wielkanocnego obiadu przygotowała znana już z naszych łamów EWA GMITER-ROGALSKA, która od kilkunastu lat obywa się w swojej
marchew zmięknie. Szafran zalać 2 łyżkami gorącej wody. Cytrynę wyszorować, osuszyć i otrzeć z niej skórkę. Szafran, skórkę i cukier dodać do ugotowanej marchwi. Miksować tak długo, aż cukier się rozpuści. Masę marchwiową gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż odparuje większość płynu, a masa zgęstnieje. Do musu marchewkowego dodać zmielone migdały i sok wyciśnięty z cytryny. Jeszcze raz zagotować, a następnie ostudzić i schłodzić w lodówce. Chałwę marchewkową przełożyć do 6 miseczek i przybrać plasterkami kiwi.<br>Smakowite propozycje wielkanocnego obiadu przygotowała znana już z naszych łamów EWA GMITER-ROGALSKA, która od kilkunastu lat obywa się w swojej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego