Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
ZE SMAŻONYMI ZIEMNIAKAMI
Wykwintne dania z mięsa
Serwując je na świąteczny obiad, podkreślimy szczególną rangę posiłku. Smaczne są zwłaszcza a przy tym efektownie się prezentują rolady nadziewane rozmaitymi farszami oraz upieczony i podany w całości drób.
Indyczka z orzechowym nadzieniem

tuszka indyczki (ok. 2 kg), 2 łyżki masła, sól, gałka muszkatołowa, łyżka miodu, sok z cytryny
Farsz
150 g pokruszonych sucharków, 100 g mielonych orzechów włoskich, 1/2 szklanki śmietanki, łyżka masła, 2 jajka, sól,, cukier, cynamon
Indyczkę umyć, przeciąć skórę wzdłuż grzbietu. Odciąć mięso od kości i wyjąć kręgosłup. Następnie odciąć mięso od kości piersiowej, kość usunąć. Odciąć końce skrzydełek
ZE SMAŻONYMI ZIEMNIAKAMI<br>Wykwintne dania z mięsa<br>Serwując je na świąteczny obiad, podkreślimy szczególną rangę posiłku. Smaczne są zwłaszcza a przy tym efektownie się prezentują rolady nadziewane rozmaitymi farszami oraz upieczony i podany w całości drób.<br>Indyczka z orzechowym nadzieniem<br>&lt;gap&gt;<br>tuszka indyczki (ok. 2 kg), 2 łyżki masła, sól, gałka muszkatołowa, łyżka miodu, sok z cytryny<br>Farsz<br>150 g pokruszonych sucharków, 100 g mielonych orzechów włoskich, 1/2 szklanki śmietanki, łyżka masła, 2 jajka, sól,, cukier, cynamon<br>Indyczkę umyć, przeciąć skórę wzdłuż grzbietu. Odciąć mięso od kości i wyjąć kręgosłup. Następnie odciąć mięso od kości piersiowej, kość usunąć. Odciąć końce skrzydełek
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego