ZE SMAŻONYMI ZIEMNIAKAMI<br>Wykwintne dania z mięsa<br>Serwując je na świąteczny obiad, podkreślimy szczególną rangę posiłku. Smaczne są zwłaszcza a przy tym efektownie się prezentują rolady nadziewane rozmaitymi farszami oraz upieczony i podany w całości drób.<br>Indyczka z orzechowym nadzieniem<br><gap><br>tuszka indyczki (ok. 2 kg), 2 łyżki masła, sól, gałka muszkatołowa, łyżka miodu, sok z cytryny<br>Farsz<br>150 g pokruszonych sucharków, 100 g mielonych orzechów włoskich, 1/2 szklanki śmietanki, łyżka masła, 2 jajka, sól,, cukier, cynamon<br>Indyczkę umyć, przeciąć skórę wzdłuż grzbietu. Odciąć mięso od kości i wyjąć kręgosłup. Następnie odciąć mięso od kości piersiowej, kość usunąć. Odciąć końce skrzydełek