cytryny<br>Farsz<br>150 g pokruszonych sucharków, 100 g mielonych orzechów włoskich, 1/2 szklanki śmietanki, łyżka masła, 2 jajka, sól,, cukier, cynamon<br>Indyczkę umyć, przeciąć skórę wzdłuż grzbietu. Odciąć mięso od kości i wyjąć kręgosłup. Następnie odciąć mięso od kości piersiowej, kość usunąć. Odciąć końce skrzydełek. Natrzeć solą i gałką muszkatołową, skropić sokiem z cytryny.<br>Sucharki zalać śmietanką. Masło utrzeć z żółtkami, dodać sucharki, orzechy i pianę z białek. Doprawić solą, cukrem i cynamonem. Nadzieniem wypełnić tuszkę i zszyć. Posmarować miodem, skropić wodą, obłożyć masłem, wstawić do nagrzanego do 220oC piekarnika. Polewać tworzącym się sosem.<br>Nasza rada<br>Nadziewać można też pierś