Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
niebanalnym daniem jest

ZUPA Z MULI

1 puszka lub 1 słoik muli w sosie własnym, 4 cebule (30 dag), 1 ząbek czosnku, 3 łyżki oliwy, 1 szklanka białego wytrawnego wina, 1/2 szklanki śmietanki 22-procentowej, 10 dag cieniutkiego makaronu, natka pietruszki, grubo zmielony biały pieprz, sól
Cebule obrać, przekroić na krzyż, a następnie w plasterki. Czosnek obrać i posiekać. Cebulę i czosnek wrzucić na rozgrzaną oliwę i zeszklić, dodać mule razem z zalewą oraz wino, lekko podgotować, unikając intensywnego wrzenia. Zaprawić śmietanką, pieprzem i solą, posypać natką. Makaron ugotować w posolonej wodzie, osączyć, włożyć do wazy z zupą lub podać osobno
niebanalnym daniem jest<br><br>&lt;tit&gt;ZUPA Z MULI&lt;/&gt;<br><br>1 puszka lub 1 słoik muli w sosie własnym, 4 cebule (30 dag), 1 ząbek czosnku, 3 łyżki oliwy, 1 szklanka białego wytrawnego wina, 1/2 szklanki śmietanki 22-procentowej, 10 dag cieniutkiego makaronu, natka pietruszki, grubo zmielony biały pieprz, sól<br>Cebule obrać, przekroić na krzyż, a następnie w plasterki. Czosnek obrać i posiekać. Cebulę i czosnek wrzucić na rozgrzaną oliwę i zeszklić, dodać mule razem z zalewą oraz wino, lekko podgotować, unikając intensywnego wrzenia. Zaprawić śmietanką, pieprzem i solą, posypać natką. Makaron ugotować w posolonej wodzie, osączyć, włożyć do wazy z zupą lub podać osobno
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego