Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
1 pomidor,
kilka liści sałaty lub kapusty pekińskiej,
2 świeże ogórki,
sól,
pieprz,
sok z cytryny,
zielenina
Plastry wędzonego łososia pokrój w cieniutkie paseczki. Grzybki, najlepiej marynowane pieczarki, ale mogą również być inne, pokrój w plasterki. Umyte jabłka i pomarańcze pokrój w kostkę, pomidora w plasterki.
Ogórki najpierw przekrój wzdłuż na pół, potem jeszcze raz na pół i dopiero wtedy pokrój w niezbyt cienkie plasterki.
Liście sałaty lub kapusty pekińskiej dokładnie umyj pod bieżącą wodą i starannie osącz na papierowym ręczniku lub odwiruj w suszarce do sałaty.
Wyłóż liśćmi pucharki do lodów lub małe szklane miseczki. Następnie kolejno wkładaj do pucharków: plasterki
1 pomidor,<br>kilka liści sałaty lub kapusty pekińskiej, <br>2 świeże ogórki, <br>sól,<br>pieprz,<br>sok z cytryny,<br>zielenina<br>Plastry wędzonego łososia pokrój w cieniutkie paseczki. Grzybki, najlepiej marynowane pieczarki, ale mogą również być inne, pokrój w plasterki. Umyte jabłka i pomarańcze pokrój w kostkę, pomidora w plasterki.<br>Ogórki najpierw przekrój wzdłuż na pół, potem jeszcze raz na pół i dopiero wtedy pokrój w niezbyt cienkie plasterki.<br>Liście sałaty lub kapusty pekińskiej dokładnie umyj pod bieżącą wodą i starannie osącz na papierowym ręczniku lub odwiruj w suszarce do sałaty. <br>Wyłóż liśćmi pucharki do lodów lub małe szklane miseczki. Następnie kolejno wkładaj do pucharków: plasterki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego