Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
błony i gotować 20 min w posolonym wrzątku, osączyć i pokroić w cienkie paski. Rybę pokroić w jednocentymetrowe paski i skropić sokiem z cytryny. Pozostawić na 20 min.
Flażoletkę i groszek osączyć z zalewy (fasolkę szparagową oczyścić, umyć, osączyć i pokroić skośnie w dwucentymetrowe kawałki). Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Pomidory umyć, sparzyć, obrać, pokroić na cząstki i oczyścić z pestek. Ryż opłukać i osączyć. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać i razem zeszklić na oleju. Dodać ryż, paprykę oraz fasolkę i, mieszając, smażyć około 2 min. Gorący rosół wymieszać z
błony i gotować 20 min w posolonym wrzątku, osączyć i pokroić w cienkie paski. Rybę pokroić w jednocentymetrowe paski i skropić sokiem z cytryny. Pozostawić na 20 min.<br>Flażoletkę i groszek osączyć z zalewy (fasolkę szparagową oczyścić, umyć, osączyć i pokroić skośnie w dwucentymetrowe kawałki). Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Pomidory umyć, sparzyć, obrać, pokroić na cząstki i oczyścić z pestek. Ryż opłukać i osączyć. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać i razem zeszklić na oleju. Dodać ryż, paprykę oraz fasolkę i, mieszając, smażyć około 2 min. Gorący rosół wymieszać z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego