Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
zalewy. Czasami piecze kaczkę na ruszcie i robi różne dodatki do mięs - młodą kapustę na słodko, buraczki z sokiem z cytryny...
- Ja w przeciwieństwie do Piotra koneserem nie jestem, ale odróżniam rzeczy dobre od niedobrych - wyznaje Jacek Żakowski. - Tyle że golonka i gicze, którymi zajada się Piotr, dla mnie są niejadalne.
Pan Jacek nie lubi tłustego i nigdy nie był "fanatykiem mięsa". Zawsze wybierze pierogi z jagodami albo leniwe zamiast schabowego. Najchętniej jada wszystkie potrawy mączne - wszelkie pierogi, naleśniki, kopytka, pyzy, nienawidzi natomiast amerykańskich steków.
- Kiedy żona, gdy ma dobry dzień, pyta, co mi zrobić do jedzenia, zwykle odpowiadam: "Wszystko jedno
zalewy. Czasami piecze kaczkę na ruszcie i robi różne dodatki do mięs - młodą kapustę na słodko, buraczki z sokiem z cytryny...<br>- Ja w przeciwieństwie do Piotra koneserem nie jestem, ale odróżniam rzeczy dobre od niedobrych - wyznaje Jacek Żakowski. - Tyle że golonka i gicze, którymi zajada się Piotr, dla mnie są niejadalne.<br>Pan Jacek nie lubi tłustego i nigdy nie był "fanatykiem mięsa". Zawsze wybierze pierogi z jagodami albo leniwe zamiast schabowego. Najchętniej jada wszystkie potrawy mączne - wszelkie pierogi, naleśniki, kopytka, pyzy, nienawidzi natomiast amerykańskich steków.<br>- Kiedy żona, gdy ma dobry dzień, pyta, co mi zrobić do jedzenia, zwykle odpowiadam: "Wszystko jedno
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego