Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
jak klasyczny waniliowy suflet. Prawdziwe łasuchy uwielbiają ten wykwintny specjał. Należy go podawać na gorąco, najlepiej prosto z piekarnika.
SUFLET WANILIOWY

SKŁADNIKI
50 g roztopionego masła oraz odrobina masła do posmarowania formy
75 g (1/3 szkl.) cukru i szczypta cukru do posypania formy
pół rozdrobnionej laski wanilii
225 ml (niespełna szkl.) mleka
50 g (ok. 1/3 szkl.) mąki
5 białek
4 żółtka
cukier puder do posypania
1 Piekarnik rozgrzać do 200oC. Formę owinąć pergaminem, by powstał kołnierz. Natłuścić i posypać cukrem.
2 Rozdrobnioną wanilię sparzyć gorącym mlekiem i odcedzić. Mąkę utrzeć z masłem, dodać mleko i, mieszając, gotować na
jak klasyczny waniliowy suflet. Prawdziwe łasuchy uwielbiają ten wykwintny specjał. Należy go podawać na gorąco, najlepiej prosto z piekarnika.<br>SUFLET WANILIOWY<br>&lt;gap&gt;<br>SKŁADNIKI<br>50 g roztopionego masła oraz odrobina masła do posmarowania formy<br>75 g (1/3 szkl.) cukru i szczypta cukru do posypania formy<br>pół rozdrobnionej laski wanilii<br>225 ml (niespełna szkl.) mleka<br>50 g (ok. 1/3 szkl.) mąki<br>5 białek<br>4 żółtka<br>cukier puder do posypania<br>1 Piekarnik rozgrzać do 200oC. Formę owinąć pergaminem, by powstał kołnierz. Natłuścić i posypać cukrem.<br>2 Rozdrobnioną wanilię sparzyć gorącym mlekiem i odcedzić. Mąkę utrzeć z masłem, dodać mleko i, mieszając, gotować na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego