Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Lubię gotować
Nr: 7
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
dag czerwonych lub białych porzeczek, 1 czekolada deserowa (10 dag), 1 łyżeczka masła
Porzeczki umyć i dokładnie osączyć. Czekoladę pokruszyć i wraz z masłem włożyć do rondelka umieszczonego w większym naczyniu z wrzącą wodą. Podgrzewać, stale mieszając, aż powstanie jednolita masa. Grona porzeczek zanurzać w płynnej czekoladzie i odkładać do obeschnięcia na papier śniadaniowy.
"Czekoladowymi" porzeczkami można przybrać lody, krem lub tort
dag czerwonych lub białych porzeczek, 1 czekolada deserowa (10 dag), 1 łyżeczka masła<br>Porzeczki umyć i dokładnie osączyć. Czekoladę pokruszyć i wraz z masłem włożyć do rondelka umieszczonego w większym naczyniu z wrzącą wodą. Podgrzewać, stale mieszając, aż powstanie jednolita masa. Grona porzeczek zanurzać w płynnej czekoladzie i odkładać do obeschnięcia na papier śniadaniowy.<br>"Czekoladowymi" porzeczkami można przybrać lody, krem lub tort
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego