Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
makaronowych przypraw powinny się znaleźć obowiązkowo: bazylii, tymianek, szałwi, rozmaryn, oregano i natka pietruszki. Nie zwiększajmy jednak ilości przypraw podanych w przepisach. Włosi zazwyczaj używają ziół i korzeni z dużym umiarem, tak by nie konkurowały ze smakiem głównych składników
Czy gotować płaty lasagne?
Lasagne możemy z powodzeniem przyrządzać z ciasta obgotowanego, suchego lub tylko namoczonego w zimnej wodzie, jeżeli poznamy tajniki każdej z tych metod.
Użycie suchych płatów oszczędzi nam sporo czasu i pracy, jeżeli będziemy pamiętać o tym, że wymagają one średnio dwa razy więcej sosu niż gotowane. Beszamel do takiego makaronu powinien być rzadki, przyrządzony z mniejszej ilości mąki
makaronowych przypraw powinny się znaleźć obowiązkowo: bazylii, tymianek, szałwi, rozmaryn, oregano i natka pietruszki. Nie zwiększajmy jednak ilości przypraw podanych w przepisach. Włosi zazwyczaj używają ziół i korzeni z dużym umiarem, tak by nie konkurowały ze smakiem głównych składników<br>Czy gotować płaty lasagne?<br>Lasagne możemy z powodzeniem przyrządzać z ciasta obgotowanego, suchego lub tylko namoczonego w zimnej wodzie, jeżeli poznamy tajniki każdej z tych metod.<br>Użycie suchych płatów oszczędzi nam sporo czasu i pracy, jeżeli będziemy pamiętać o tym, że wymagają one średnio dwa razy więcej sosu niż gotowane. Beszamel do takiego makaronu powinien być rzadki, przyrządzony z mniejszej ilości mąki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego