Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Polityka
Nr: 02.07
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2004
i jak sprawdzać. Trudno więc pobłądzić lub forsować swoje widzimisię.

Są jednak i tacy producenci, którzy nie protestują przeciw egzekwowaniu zaostrzonych wymagań. Henryk Mielewczyk, dzisiaj właściciel jednego z najwyżej notowanych w świecie polskich zakładów przetwórstwa rybnego Koral, twierdzi, że to nie inspektorzy weterynarii jego, ale on ich popędzał, aby bezlitośnie obnażali ewentualne uchybienia w inwestycjach i organizacji produkcji. Obecnie - po 15 latach ścisłego dostosowywania się do polskich norm i 9 latach dochodzenia do reżimów unijnych - może powiedzieć, że powoli zaczyna osiągać swój cel. Od 5 lat sprzedaje przetwory rybne, marynowane i wędzone, nie tylko w kilku sieciach supermarketów w Polsce, ale
i jak sprawdzać. Trudno więc pobłądzić lub forsować swoje widzimisię.<br><br>Są jednak i tacy producenci, którzy nie protestują przeciw egzekwowaniu zaostrzonych wymagań. Henryk Mielewczyk, dzisiaj właściciel jednego z najwyżej notowanych w świecie polskich zakładów przetwórstwa rybnego Koral, twierdzi, że to nie inspektorzy weterynarii jego, ale on ich popędzał, aby bezlitośnie obnażali ewentualne uchybienia w inwestycjach i organizacji produkcji. Obecnie - po 15 latach ścisłego dostosowywania się do polskich norm i 9 latach dochodzenia do reżimów unijnych - może powiedzieć, że powoli zaczyna osiągać swój cel. Od 5 lat sprzedaje przetwory rybne, marynowane i wędzone, nie tylko w kilku sieciach supermarketów w Polsce, ale
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego