Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
łyżeczce majeranku i tymianku, sól, pieprz; do wysmarowania naczynia żaroodpornego: 1 łyżka margaryny
Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w plastry. Tymianek wymieszać z majerankiem. Plastry jabłek oprószyć ziołami i obsmażyć na 2 łyżkach oleju. Filety posolić. Mąkę wymieszać z pieprzem. Filety obtoczyć w mące i z obu stron obsmażyć na rumiano na pozostałym oleju.
Żaroodporne naczynie wysmarować margaryną i ułożyć w nim usmażone jabłka, lekko posolić i posypać 3 łyżkami orzechów, następnie rozłożyć filety.
Śmietanę wymieszać z sokiem cytrynowym, przyprawić solą oraz pieprzem. Rybę polać śmietaną i posypać resztą orzechów. Zapiekać 15 min w piekarniku nagrzanym do
łyżeczce majeranku i tymianku, sól, pieprz; do wysmarowania naczynia żaroodpornego: 1 łyżka margaryny<br>Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w plastry. Tymianek wymieszać z majerankiem. Plastry jabłek oprószyć ziołami i obsmażyć na 2 łyżkach oleju. Filety posolić. Mąkę wymieszać z pieprzem. Filety obtoczyć w mące i z obu stron obsmażyć na rumiano na pozostałym oleju.<br>Żaroodporne naczynie wysmarować margaryną i ułożyć w nim usmażone jabłka, lekko posolić i posypać 3 łyżkami orzechów, następnie rozłożyć filety.<br>Śmietanę wymieszać z sokiem cytrynowym, przyprawić solą oraz pieprzem. Rybę polać śmietaną i posypać resztą orzechów. Zapiekać 15 min w piekarniku nagrzanym do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego