Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
mąkę, wanilie i ubijaj około 2-3 minut.
Oddzielnie ubij sztywną pianę z dwóch białek. Dodaj do niej masę z żółtek i delikatnie wymieszaj. Wyłóż masę do gofrownicy i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC n 2-3 minuty.
Przygotuj krem. Żelatynę zalej odrobiną wody, wymieszaj i na chwilę odstaw, by napęczniała. W kąpieli wodnej rozpuść masło i startą na drobnej tarce czekoladę (do przygotowania kremu najlepsza jest gorzka).
W rondelku wymieszaj żelatynę ze śmietanką i stale mieszając, podgrzewaj na małym ogniu, aż żelatyna się rozpuści. Następnie dodaj śmietankę z żelatyną do masy maślano-czekoladowej, dokładnie wymieszaj, dodaj likier (kawowy
mąkę, wanilie i ubijaj około 2-3 minut.<br>Oddzielnie ubij sztywną pianę z dwóch białek. Dodaj do niej masę z żółtek i delikatnie wymieszaj. Wyłóż masę do gofrownicy i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180oC n 2-3 minuty.<br>Przygotuj krem. Żelatynę zalej odrobiną wody, wymieszaj i na chwilę odstaw, by napęczniała. W kąpieli wodnej rozpuść masło i startą na drobnej tarce czekoladę (do przygotowania kremu najlepsza jest gorzka).<br>W rondelku wymieszaj żelatynę ze śmietanką i stale mieszając, podgrzewaj na małym ogniu, aż żelatyna się rozpuści. Następnie dodaj śmietankę z żelatyną do masy maślano-czekoladowej, dokładnie wymieszaj, dodaj likier (kawowy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego