Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Z OKONIA

Dla 6 osób, Przygotowanie: 65 min, 256 kcal
1 kg filetów z okonia (lub innej ryby),
5 łyżek stołowych czystej wódki,
5 łyżek stołowych pikantnego sosu sojowego,
5-6 ząbków czosnku,
sól,
czarny mielony pieprz,
2 łyżki oleju,
odrobina mąki,
koperek,
natka pietruszki,
liście sałaty,
pomidor
Filety z okonia lub innej, dowolnej ryby, opłucz pod bieżącą wodą i osusz na papierowym ręczniku, pokrój w niezbyt duże kawałki. Ze wszystkich stron posyp je solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Przygotuj marynatę. Dokładnie wymieszaj wódkę z ostrym sosem sojowym,, dodaj zmiażdżone w prasce ząbki czosnku, jeszcze raz wymieszaj i przygotowanym sosem
Z OKONIA<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 6 osób, Przygotowanie: 65 min, 256 kcal<br>1 kg filetów z okonia (lub innej ryby),<br>5 łyżek stołowych czystej wódki,<br>5 łyżek stołowych pikantnego sosu sojowego,<br>5-6 ząbków czosnku,<br>sól,<br>czarny mielony pieprz,<br>2 łyżki oleju, <br>odrobina mąki,<br>koperek,<br>natka pietruszki,<br>liście sałaty,<br>pomidor<br>Filety z okonia lub innej, dowolnej ryby, opłucz pod bieżącą wodą i osusz na papierowym ręczniku, pokrój w niezbyt duże kawałki. Ze wszystkich stron posyp je solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.<br>Przygotuj marynatę. Dokładnie wymieszaj wódkę z ostrym sosem sojowym,, dodaj zmiażdżone w prasce ząbki czosnku, jeszcze raz wymieszaj i przygotowanym sosem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego