Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
osącz z zalewy na sicie, a następnie pokrój w półplasterki. Kilka najładniejszych grzybków pozostaw w całości, do dekoracji. Pokrój w półplasterki lub kostkę pomidory, ogórki i cebulę. Wszystkie warzywa przełóż do głębokiej salaterki i wymieszaj. Osącz groszek konserwowy z zalewy, dodaj go do sałatki i ponownie wymieszaj.
Polej sałatkę olejem, oliwą lub majonezem, jeśli chcesz, możesz wymieszać majonez z przecierem pomidorowym lub łagodnym keczupem. Dopraw sałatkę solą i pieprzem do smaku.
Przed podaniem posyp sałatkę drobno posiekanym szczypiorkiem i udekoruj całymi grzybkami, listkami sałaty lub inną dowolną zieleniną. Sałatkę podawaj jako samodzielna przekąskę lub ze świeżym pieczywem jako danie na kolację
osącz z zalewy na sicie, a następnie pokrój w półplasterki. Kilka najładniejszych grzybków pozostaw w całości, do dekoracji. Pokrój w półplasterki lub kostkę pomidory, ogórki i cebulę. Wszystkie warzywa przełóż do głębokiej salaterki i wymieszaj. Osącz groszek konserwowy z zalewy, dodaj go do sałatki i ponownie wymieszaj.<br>Polej sałatkę olejem, oliwą lub majonezem, jeśli chcesz, możesz wymieszać majonez z przecierem pomidorowym lub łagodnym keczupem. Dopraw sałatkę solą i pieprzem do smaku.<br>Przed podaniem posyp sałatkę drobno posiekanym szczypiorkiem i udekoruj całymi grzybkami, listkami sałaty lub inną dowolną zieleniną. Sałatkę podawaj jako samodzielna przekąskę lub ze świeżym pieczywem jako danie na kolację
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego