Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Wrocławska
Nr: 11.02
Miejsce wydania: Wrocław
Rok: 1999
można je również wypełnić: ajerkoniakiem, czekoladą bądź budyniem. Pączek może być posypany cukrem pudrem lub polany lukrem z dodatkiem skórki pomarańczy. Cukiernicy twierdzą, że w Tłusty Czwartek największe wzięcie mają pączki tradycyjne - z lukrem i marmoladą. - Tajemnica dobrych pączków tkwi w cieście - twierdzi pani Olga. - Dobry pączek nie może być "opity" tłuszczem. Żeby tak się nie stało, do ciasta trzeba dać odpowiednią ilość jaj. Każda z cukierni ma swoją, pilnie strzeżoną, recepturę na tłustoczwartkowy przysmak. Warto zrobić krótki test: pączki kupione w kilku cukierniach można położyć na kawałku kartonu lub zwykłej, białej kartce papieru. Ten pączek, pod którym zostanie największa plama
można je również wypełnić: ajerkoniakiem, czekoladą bądź budyniem. Pączek może być posypany cukrem pudrem lub polany lukrem z dodatkiem skórki pomarańczy. Cukiernicy twierdzą, że w Tłusty Czwartek największe wzięcie mają pączki tradycyjne - z lukrem i marmoladą. - Tajemnica dobrych pączków tkwi w cieście - twierdzi pani Olga. - Dobry pączek nie może być "opity" tłuszczem. Żeby tak się nie stało, do ciasta trzeba dać odpowiednią ilość jaj. Każda z cukierni ma swoją, pilnie strzeżoną, recepturę na tłustoczwartkowy przysmak. Warto zrobić krótki test: pączki kupione w kilku cukierniach można położyć na kawałku kartonu lub zwykłej, białej kartce papieru. Ten pączek, pod którym zostanie największa plama
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego