sosu. Ser, kiełbasę i sałatę połączyć, polać sosem i wymieszać. Przełożyć do salaterki, posypać kiełkami i przybrać cząstkami pomidora.<br><br><tit1>ZUPA SABAUDZKA</tit1><br>40 dag włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler, por), 1 plaster wędzonej szynki grubości 1 cm (7 dag), 1/2 szklanki mrożonego groszku, 10 dag sera ementaler, 3/4 szklanki rozdrobnionych orzechów włoskich, 1/2 szklanki śmietany 18-procentowej, 1/2 pęczka szczypiorku, 4 szklanki rosołu (może być z kostki), 1 mała główka kapusty włoskiej (50 dag)<br>Włoszczyznę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Szynkę i ser także pokroić w kostkę. W garnku zagotować rosół, dodać włoszczyznę, groszek, szynkę i orzechy. Warzywa