Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
rulonikami czekoladowymi. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Przyjemność w kuleczkach
Składniki:
20 dag czekolady deserowej Wedla, 1 żółtko, 1/4 kostki masla, łyżka gęstej śmietany, 8 okrągłych biszkoptów, 2 łyżki kakao Wedla, wiórki kokosowe, posiekane orzechy włoskie, wydrążone wiśnie, orzechy laskowe, posiekane migdały.
Wykonanie:
Czekoladę rozpuścić i gdy nieco ostygnie, dodać masło i dokładnie wymieszać. Biszkopty zetrzeć na tarce i wymieszać z czekoladą. Z masy czekoladowej uformować kulki. Część obtoczyć w kakao, część w orzechach lub migdałach. Inne nadziać wiśnią lub orzechem laskowym. W wersji dla dorosłych do mas czekoladowej można dodać rum. Tak przygotowane cukierki wstawić do lodówki na
rulonikami czekoladowymi. Wstawić do lodówki na 2 godziny.<br>Przyjemność w kuleczkach<br>Składniki:<br>20 dag czekolady deserowej &lt;name type="org"&gt;Wedla&lt;/&gt;, 1 żółtko, 1/4 kostki masla, łyżka gęstej śmietany, 8 okrągłych biszkoptów, 2 łyżki kakao &lt;name type="org"&gt;Wedla&lt;/&gt;, wiórki kokosowe, posiekane orzechy włoskie, wydrążone wiśnie, orzechy laskowe, posiekane migdały.<br>Wykonanie:<br>Czekoladę rozpuścić i gdy nieco ostygnie, dodać masło i dokładnie wymieszać. Biszkopty zetrzeć na tarce i wymieszać z czekoladą. Z masy czekoladowej uformować kulki. Część obtoczyć w kakao, część w orzechach lub migdałach. Inne nadziać wiśnią lub orzechem laskowym. W wersji dla dorosłych do mas czekoladowej można dodać rum. Tak przygotowane cukierki wstawić do lodówki na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego