Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
umyte i osuszone, trzymajmy w pojemniku na dole lodówki.
* Zrezygnujmy z potraw w puszkach, a jeśli musimy z nich skorzystać, sprawdźmy dokładnie termin przydatności do spożycia i przyjrzyjmy się, czy puszka nie jest uszkodzona ani wybrzuszona, bo wtedy konserwa nie nadaje się do jedzenia.
* Na wycieczkę albo na plażę weźmy owoce i warzywa umyte i zawinięte w papier śniadaniowy. Zrezygnujmy z kanapek, a jeśli nie możemy obyć się bez czegoś konkretniejszego, weźmy półprodukty, które przetrwają upał (pieczywo, żółty ser, suchą kiełbasę), opakowane w pergamin. Nie zawijajmy jedzenia w folię plastykową ani aluminiową, ponieważ w wysokiej temperaturze szybko się zepsuje. Lepiej gdy
umyte i osuszone, trzymajmy w pojemniku na dole lodówki.<br>* Zrezygnujmy z potraw w puszkach, a jeśli musimy z nich skorzystać, sprawdźmy dokładnie termin przydatności do spożycia i przyjrzyjmy się, czy puszka nie jest uszkodzona ani wybrzuszona, bo wtedy konserwa nie nadaje się do jedzenia.<br>* Na wycieczkę albo na plażę weźmy owoce i warzywa umyte i zawinięte w papier śniadaniowy. Zrezygnujmy z kanapek, a jeśli nie możemy obyć się bez czegoś konkretniejszego, weźmy półprodukty, które przetrwają upał (pieczywo, żółty ser, suchą kiełbasę), opakowane w pergamin. Nie zawijajmy jedzenia w folię plastykową ani aluminiową, ponieważ w wysokiej temperaturze szybko się zepsuje. Lepiej gdy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego