Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
180oC. Zielony groszek zblanszować, odcedzić i ostudzić pod strumieniem zimnej wody. Na patelni rozgrzać łyżkę stołową oliwy, wrzucić czosnek i smażyć 15 sekund, następnie dodać paprykę i smażyć przez 5 minut (mieszając). Zestawić z ognia i pozostawić do ostygnięcia. W międzyczasie w misce połączyć groszek, fetę i oregano. Dodać schłodzoną paprykę. Wymieszać, wlać ubite jajka i znowu dokładnie wymieszać. Odstawić na chwile żeby się zmacerowało. Przygotować teflonową patelnie o średnicy ok. 25 cm, nadającą się do użycia w piekarniku. Rozgrzać w niej łyżkę oliwy i wlać masę jajeczną. Gotować 10 minut na małym ogniu nie mieszając (powinno zgęstnieć). Po tym czasie
180oC. Zielony groszek zblanszować, odcedzić i ostudzić pod strumieniem zimnej wody. Na patelni rozgrzać łyżkę stołową oliwy, wrzucić czosnek i smażyć 15 sekund, następnie dodać paprykę i smażyć przez 5 minut (mieszając). Zestawić z ognia i pozostawić do ostygnięcia. W międzyczasie w misce połączyć groszek, fetę i oregano. Dodać schłodzoną paprykę. Wymieszać, wlać ubite jajka i znowu dokładnie wymieszać. Odstawić na chwile żeby się zmacerowało. Przygotować teflonową patelnie o średnicy ok. 25 cm, nadającą się do użycia w piekarniku. Rozgrzać w niej łyżkę oliwy i wlać masę jajeczną. Gotować 10 minut na małym ogniu nie mieszając (powinno zgęstnieć). Po tym czasie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego