Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
posiekanej natki pietruszki, 20-24 zielone oliwki bez pestek, 1-2 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, 1-2 peperoncino, sól
MOŻNA TAKŻE UZYĆ:
fusilli
penne
Wyciąć gniazda nasienne i białe ścinki z papryk i pokroić je w cienkie paski.
Na 2 łyżkach oliwy podsmażyć cały ząbek czosnku, pepperoncino i pokrojoną paprykę.
Do wygrzanej wazy wlać resztę oliwy, wrzucić przekrojone na połówki oliwki, natkę, szałwię i podsmażoną paprykę (bez papryczki i czosnku), wymieszać z makaronem ugotowanym al dente i natychmiast podawać.

Tagliatelle verdi ai tre formaggi
Zielone tagliatelle z trzema serami
40 dg zielonych tagliatelli,
6 dag gorgonzoli lub innego sera pleśniowego
posiekanej natki pietruszki, 20-24 zielone oliwki bez pestek, 1-2 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, 1-2 peperoncino, sól<br>MOŻNA TAKŻE UZYĆ:<br>&lt;name type="prod"&gt;fusilli&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;penne&lt;/&gt;<br>Wyciąć gniazda nasienne i białe ścinki z papryk i pokroić je w cienkie paski. <br>Na 2 łyżkach oliwy podsmażyć cały ząbek czosnku, pepperoncino i pokrojoną paprykę.<br>Do wygrzanej wazy wlać resztę oliwy, wrzucić przekrojone na połówki oliwki, natkę, szałwię i podsmażoną paprykę (bez papryczki i czosnku), wymieszać z makaronem ugotowanym al dente i natychmiast podawać.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Tagliatelle&lt;/&gt; verdi ai tre formaggi<br>Zielone &lt;name type="prod"&gt;tagliatelle&lt;/&gt; z trzema serami<br>40 dg zielonych &lt;name type="prod"&gt;tagliatelli&lt;/&gt;,<br>6 dag &lt;name type="prod"&gt;gorgonzoli&lt;/&gt; lub innego sera pleśniowego
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego