przyprawić pieprzem i dokładnie wymieszać. Przełożyć do salaterki. W oddzielnej salaterce wymieszać kostki <name type="prod">fety</> z serem <name type="prod">Sokół</>. Pomidory umyć i pokroić w plastry. Bulwy kopru oczyścić, umyć i pokroić w paski. Ułożyć je razem na półmisku. Wszystko podać na stół. Rozgrzać opiekacz do raclette. Do patelenek nakładać warstwami: plastry pomidora, paski kopru, mieszankę z sardelą, a na wierzch sery. Zapiekać na zloty kolor. Jako dodatek podać świeże pieczywo.<br><br>sałatka szopska<br>Opakowanie sera <name type="prod">Feta</> z <name type="org">Mlekovity</>, 1 główka sałaty, 4 papryki, 4 pomidory, 1 ogórek, 1 cebula, sok z cytryny, natka pietruszki, oliwa z oliwek.<br>Składniki pokroić w kostkę i wymieszać. Przyprawić