Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
netto:
350g
Najlepiej spożyć przed końcem:
Nr partii:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Soczewica zielona
Soczewica jest jedną z najstarszych roślin uprawnych. Zawiera duże ilości białka, wapnia, magnezu, żelaza, fosforu, potasu oraz witaminy z grupy B.
Doskonale nadaje się do sałatek lub jako składnik farszu do pierogów, krokietów i past.
Sposób przygotowania:
soczewicę należy gotować około 20-30 minut w niewielkiej ilości
osolonej wody, często mieszając.
Farsz z zielonej soczewicy
Ugotowaną soczewice przetrzeć przez sito lub zmiksować. Dodać podsmażona na tłuszczu pokrojoną cebulę, jajko, doprawić do smaku solą, pieprzem sosem sojowym
i majerankiem.
Dokładanie wymieszać. Tak przygotowaną masę używać jako
netto:<br>350g<br>Najlepiej spożyć przed końcem:<br>Nr partii:<br>Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.<br>&lt;name type="prod"&gt;Soczewica zielona&lt;/&gt;<br>Soczewica jest jedną z najstarszych roślin uprawnych. Zawiera duże ilości białka, wapnia, magnezu, żelaza, fosforu, potasu oraz witaminy z grupy B.<br>Doskonale nadaje się do sałatek lub jako składnik farszu do pierogów, krokietów i past.<br>Sposób przygotowania:<br>soczewicę należy gotować około 20-30 minut w niewielkiej ilości <br>osolonej wody, często mieszając.<br>Farsz z &lt;name type="prod"&gt;zielonej soczewicy&lt;/&gt;<br>Ugotowaną soczewice przetrzeć przez sito lub zmiksować. Dodać podsmażona na tłuszczu pokrojoną cebulę, jajko, doprawić do smaku solą, pieprzem sosem sojowym <br>i majerankiem.<br>Dokładanie wymieszać. Tak przygotowaną masę używać jako
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego