Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
z kostki), szklanka wytrawnego białego wina
Polędwicę umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Podsmażyć ze wszystkich stron na łyżce masła. Ostudzić.
Pierś z indyka umyć, osuszyć. Naciąć wzdłuż i lekko zbić, formując prostokąt. Oprószyć solą i pieprzem.
Na płacie z indyka rozsmarować pasztet. Ułożyć n wierzchu polędwicę. Owinąć nicia. Związać. Podsmażyć na pozostałym maśle. Wyjąć.
Cebulę i marchewkę obrać. Grzyby oczyścić. Razem z warzywami drobno pokroić. Podsmażyć na tłuszczu, na którym smażyło się mięso. Zalać rosołem. Zagotować. Na warzywach ułożyć roladę. Piec 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 250oC, co jakiś czas podlewając
z kostki), szklanka wytrawnego białego wina<br>Polędwicę umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Podsmażyć ze wszystkich stron na łyżce masła. Ostudzić.<br>Pierś z indyka umyć, osuszyć. Naciąć wzdłuż i lekko zbić, formując prostokąt. Oprószyć solą i pieprzem.<br>Na płacie z indyka rozsmarować pasztet. Ułożyć n wierzchu polędwicę. Owinąć nicia. Związać. Podsmażyć na pozostałym maśle. Wyjąć.<br>Cebulę i marchewkę obrać. Grzyby oczyścić. Razem z warzywami drobno pokroić. Podsmażyć na tłuszczu, na którym smażyło się mięso. Zalać rosołem. Zagotować. Na warzywach ułożyć roladę. Piec 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 250oC, co jakiś czas podlewając
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego