Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
kraszone a la rympał
Potrzebne są:
Średniej wielkości garnek, ziemniaki (ilość obranych powinna prawie wypełnić garnek),
boczek (może być słonina) i cebula w równych proporcjach (ilość około 1/3 garnka)
olej lub smalec (tyle by usmażyć cebulę z boczkiem).
Przyprawy (np. jarzynka, wegeta).
1. posiekane cebule i boczek smażymy na patelni lub w garnku w którym później będziemy gotowali ziemniaki (razem z przyprawami, można dodać trochę pieprzu, ale nie za ostro.) aż się zarumienią, często mieszamy, nie przypalić!
2. jak to się usmaży wyjmujemy toto na jakiś talerz, miseczkę, do garnka wrzucamy obrane i umyte ziemniaki, solimy, gotujemy. (garnka nie trzeba
kraszone a la rympał &lt;symbol desc="emot"&gt;<br>Potrzebne są:<br>Średniej wielkości garnek, ziemniaki (ilość obranych powinna prawie wypełnić garnek),<br>boczek (może być słonina) i cebula w równych proporcjach (ilość około 1/3 garnka)<br>olej lub smalec (tyle by usmażyć cebulę z boczkiem).<br>Przyprawy (np. jarzynka, wegeta). <br>1. posiekane cebule i boczek smażymy na patelni lub w garnku w którym później będziemy gotowali ziemniaki (razem z przyprawami, można dodać trochę pieprzu, ale nie za ostro.) aż się zarumienią, często mieszamy, nie przypalić!<br>2. jak to się usmaży wyjmujemy toto na jakiś talerz, miseczkę, do garnka wrzucamy obrane i umyte ziemniaki, solimy, gotujemy. (garnka nie trzeba
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego