Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
miksując, wlewać po trochu oliwę. Sos będzie gotowy, gdy wszystkie składniki się połączą. W ogrzanej wazie wymieszać ugotowany al dente makaron wraz z ziemniakami i fasolką z sosem pesto. Jeśli wymaga rozrzedzenia, dolać nieco wody, w której gotował się makaron.
WARTO WIDZIEĆ: W razie kłopotów ze skompletowaniem składników na słynne pesto genueńskie można zastąpić je gotowym, importowanym z Włoch. Zdaniem smakoszy jest ono zaledwie namiastką świeżego, ale przecież lepszy rydz niż nic. Pesto konserwowe w słoiczkach znajdziecie w supermarketach na półkach z sosami.

Zite al tonno
Zite z tuńczykiem
40 dag zite, 15 dag tuńczyka w oleju, 4 wymoczone sardele (anchois
miksując, wlewać po trochu oliwę. Sos będzie gotowy, gdy wszystkie składniki się połączą. W ogrzanej wazie wymieszać ugotowany al dente makaron wraz z ziemniakami i fasolką z sosem pesto. Jeśli wymaga rozrzedzenia, dolać nieco wody, w której gotował się makaron.<br>WARTO WIDZIEĆ: W razie kłopotów ze skompletowaniem składników na słynne pesto genueńskie można zastąpić je gotowym, importowanym z Włoch. Zdaniem smakoszy jest ono zaledwie namiastką świeżego, ale przecież lepszy rydz niż nic. Pesto konserwowe w słoiczkach znajdziecie w supermarketach na półkach z sosami.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Zite&lt;/&gt; al tonno<br>&lt;name type="prod"&gt;Zite&lt;/&gt; z tuńczykiem<br>40 dag &lt;name type="prod"&gt;zite&lt;/&gt;, 15 dag tuńczyka w oleju, 4 wymoczone sardele (anchois
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego