Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
lodówki, przyrządzić galaretkę, dodając 1,5 szklanki wody, ostudzić, tężejącą zalać kremówkę, ozdobić, zastudzić.
Piernik z marcepanem
Składniki:

Zrumienić 2 łyżki cukru, zalać piwem, dodać miód, resztę cukru gotować 5 min, dodać przyprawy, wymieszać, ostudzić, połączyć z rozpuszczonym masłem, żółtkami, połową mąki, proszkiem do pieczenia, wymieszać, dodać resztę mąki i pianę z białek, wyłożyć do natłuszczonej formy, piec 1 godz w 190oC, przekroić w poprzek na pół, marcepan rozwałkować, posypując cukrem pudrem, przełożyć piernik, wierzch posypać orzechami, polać ugotowanym syropem.
Serniczki
Składniki:

Bakalie dokładnie opłukać, osączyć, drobno posiekać, cytrynowe lub agrestowe galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, odstawić, żeby wystygły
lodówki, przyrządzić galaretkę, dodając 1,5 szklanki wody, ostudzić, tężejącą zalać kremówkę, ozdobić, zastudzić.<br>Piernik z marcepanem<br>Składniki: <br>&lt;gap&gt;<br>Zrumienić 2 łyżki cukru, zalać piwem, dodać miód, resztę cukru gotować 5 min, dodać przyprawy, wymieszać, ostudzić, połączyć z rozpuszczonym masłem, żółtkami, połową mąki, proszkiem do pieczenia, wymieszać, dodać resztę mąki i pianę z białek, wyłożyć do natłuszczonej formy, piec 1 godz w 190oC, przekroić w poprzek na pół, marcepan rozwałkować, posypując cukrem pudrem, przełożyć piernik, wierzch posypać orzechami, polać ugotowanym syropem.<br>Serniczki<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Bakalie dokładnie opłukać, osączyć, drobno posiekać, cytrynowe lub agrestowe galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, odstawić, żeby wystygły
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego