Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
jabłkami
Składniki:

Sposób przyrządzania:
Na 2 godziny przed pieczeniem kaczkę opłukać, natrzeć solą, majerankiem i rozmarynem. Jabłka podzielić na cząstki, wybrać gniazda i włożyć do kaczki. Tuszkę zszyć lub spić. Kaczkę włożyć do brytfanny, skropić wodą. Rozgrzać piekarnik do 200oC, wstawić kaczkę. Po pół godzinie zmniejszyć temperaturę do 160oC i piec około 1,5 godziny polewając tuszkę powstałym sosem. Upieczoną kaczkę wyjąć, podzielić, ułożyć na półmisku i obłożyć pieczonymi jabłkami, sałatą, karbowaną natka pietruszki... Życzymy smacznego!

Filet z sandacza z warzywami
Składniki:

sposób przyrządzenia:
filety opłukać, ułożyć na folii aluminiowej (każdy filet osobno) wcześniej nasmarowanej oliwą lub masłem. Przyprawić do smaku
jabłkami<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Sposób przyrządzania:<br>Na 2 godziny przed pieczeniem kaczkę opłukać, natrzeć solą, majerankiem i rozmarynem. Jabłka podzielić na cząstki, wybrać gniazda i włożyć do kaczki. Tuszkę zszyć lub spić. Kaczkę włożyć do brytfanny, skropić wodą. Rozgrzać piekarnik do 200oC, wstawić kaczkę. Po pół godzinie zmniejszyć temperaturę do 160oC i piec około 1,5 godziny polewając tuszkę powstałym sosem. Upieczoną kaczkę wyjąć, podzielić, ułożyć na półmisku i obłożyć pieczonymi jabłkami, sałatą, karbowaną natka pietruszki... Życzymy smacznego!<br>&lt;gap&gt;<br>Filet z sandacza z warzywami<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>sposób przyrządzenia:<br>filety opłukać, ułożyć na folii aluminiowej (każdy filet osobno) wcześniej nasmarowanej oliwą lub masłem. Przyprawić do smaku
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego