Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
pokroić w cienkie plasterki. Pieczarki usmażyć na maśle na złoty kolor, dodać czosnek i doprawić solą oraz pieprzem. Przygotować sos pieczeniowy według przepisu podanego na opakowaniu i połączyć go z grzybami, pomidorami, śmietaną i natką pietruszki. Przed podaniem pokroić mięso w cienkie plastry, ułożyć na talerzach, polać sosem i obłożyć pieczarkami.
Deser z bananów i kaszy kukurydzianej z sosem z czarnych porzeczek
4 banany (80 dag), 4 pomarańcze (60 dag); do przybrania: listki mięty lub melisy

KASZA

25 dag kaszy kukurydzianej, 1 l mleka, 2 łyżki masła, cukier, sól

SOS

50 dag czarnych porzeczek (mogą być mrożone), 4 łyżki cukru Przygotować
pokroić w cienkie plasterki. Pieczarki usmażyć na maśle na złoty kolor, dodać czosnek i doprawić solą oraz pieprzem. Przygotować sos pieczeniowy według przepisu podanego na opakowaniu i połączyć go z grzybami, pomidorami, śmietaną i natką pietruszki. Przed podaniem pokroić mięso w cienkie plastry, ułożyć na talerzach, polać sosem i obłożyć pieczarkami.<br>Deser z bananów i kaszy kukurydzianej z sosem z czarnych porzeczek<br>4 banany (80 dag), 4 pomarańcze (60 dag); do przybrania: listki mięty lub melisy<br><br>&lt;tit&gt;KASZA&lt;/&gt;<br><br>25 dag kaszy kukurydzianej, 1 l mleka, 2 łyżki masła, cukier, sól<br><br>&lt;tit&gt;SOS&lt;/&gt;<br><br>50 dag czarnych porzeczek (mogą być mrożone), 4 łyżki cukru Przygotować
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego