Typ tekstu: Prasa
Tytuł: CKM
Nr: 5
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2001
kg selera, 30 kg pietruszki, 70 kg kości, 150 kg koncentratu pomidorowego, 50 kg świeżych pomidorów, 100 litrów śmietany, 20 kg soli oraz 30 pęczków natki pietruszki. n

POMIDOROWA MAZOWIECKA CLASSIC
Włoszczyzna, kostka schabowa (gęsie skrzydełko) lub gotowa kostka rosołowa, 2 małe puszki koncentratu pomidorowego lub 1 kg pomidorów, sól, pieprz, zielona pietruszka, śmietana do zabielenia.

Ugotuj wywar rosołowy (włoszczyzna plus gnat), usuń warzywa i kość. Dodaj koncentrat pomidorowy (lub przetarte przez drobne sitko ugotowane "na miękko" świeże pomidory), dosól i dopieprz do smaku. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez kilka minut. Podawaj z makaronem (może być własnej
kg selera, 30 kg pietruszki, 70 kg kości, 150 kg koncentratu pomidorowego, 50 kg świeżych pomidorów, 100 litrów śmietany, 20 kg soli oraz 30 pęczków natki pietruszki. n<br><br>POMIDOROWA MAZOWIECKA CLASSIC<br>Włoszczyzna, kostka schabowa (gęsie skrzydełko) lub gotowa kostka rosołowa, 2 małe puszki koncentratu pomidorowego lub 1 kg pomidorów, sól, pieprz, zielona pietruszka, śmietana do zabielenia.<br><br>Ugotuj wywar rosołowy (włoszczyzna plus gnat), usuń warzywa i kość. Dodaj koncentrat pomidorowy (lub przetarte przez drobne sitko ugotowane "na miękko" świeże pomidory), dosól i dopieprz do smaku. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez kilka minut. Podawaj z makaronem (może być własnej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego