Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Kładź je miedzy dwa placki. Tak przygotowane bliny zapiecz n złoty kolor.
Czas przygotowani: 50 min, 1 porcja = 620 kcal
cena za 1 porcję ok. 1,20 zł

Galaretka z warzywami
(Z MIĘSEM DROBIOWYM)
Produkty n 4 porcje:
60 dag mięsa drobiowego, marchewka, pietruszka, kawałek selera, cebula, 3 łyżki żelatyny, pieprz w ziarenkach, sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Oczyść, umyj i obierz włoszczyznę. Zalej ją 2 l wody i zagotuj. Dodaj mięso, przyprawy i cebulę. Ugotuj do miękkości.
2. Wyjmij mięso i warzywa. Pokrój je w drobna kostkę. Żelatynę namocz w wodzie. Dodaj do wywaru. Mieszaj, aż się rozpuści. Mięso i warzywa
Kładź je miedzy dwa placki. Tak przygotowane bliny zapiecz n złoty kolor.<br>Czas przygotowani: 50 min, 1 porcja = 620 kcal<br>cena za 1 porcję ok. 1,20 zł<br>&lt;gap&gt;<br>Galaretka z warzywami<br>(Z MIĘSEM DROBIOWYM)<br>Produkty n 4 porcje:<br>60 dag mięsa drobiowego, marchewka, pietruszka, kawałek selera, cebula, 3 łyżki żelatyny, pieprz w ziarenkach, sól<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Oczyść, umyj i obierz włoszczyznę. Zalej ją 2 l wody i zagotuj. Dodaj mięso, przyprawy i cebulę. Ugotuj do miękkości.<br>2. Wyjmij mięso i warzywa. Pokrój je w drobna kostkę. Żelatynę namocz w wodzie. Dodaj do wywaru. Mieszaj, aż się rozpuści. Mięso i warzywa
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego