Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 23
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
cielęcy za 7 zł, pierogi z mięsem w tej samej cenie. Szukałem wytrwale dalej wśród dań na zamówienie: sznycel cielęcy po wiedeńsku 12 zł, eskalopki cielęce też 12 zł, bryzol wołowy z pieczarkami za... 12 zł, (jaka jednomyślność cenowa!), befsztyk wołowy 8 zł, szaszłyk wołowy za 12 zł, no i placek po zbójnicku - zgadnijcie w jakiej cenie.
Wybrałem żeberka świńskie z ryżem i mizerią, całość za 13 zł. Z powodu poniedziałku, okazały się co najmniej dwudniowym daniem, odgrzewanym skrupulatnie przez około 48 godzin. Nie musiałem patrzyć na nie przez lupę, wręcz przeciwnie - odcinek między 2 i 8 żebrem bezimiennej świnki był
cielęcy za 7 zł, pierogi z mięsem w tej samej cenie. Szukałem wytrwale dalej wśród dań na zamówienie: sznycel cielęcy po wiedeńsku 12 zł, eskalopki cielęce też 12 zł, bryzol wołowy z pieczarkami za... 12 zł, (jaka jednomyślność cenowa!), befsztyk wołowy 8 zł, szaszłyk wołowy za 12 zł, no i placek po zbójnicku - zgadnijcie w jakiej cenie.<br>Wybrałem żeberka świńskie z ryżem i mizerią, całość za 13 zł. Z powodu poniedziałku, okazały się co najmniej dwudniowym daniem, odgrzewanym skrupulatnie przez około 48 godzin. Nie musiałem patrzyć na nie przez lupę, wręcz przeciwnie - odcinek między 2 i 8 żebrem bezimiennej świnki był
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego