Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przekrój
Nr: 2926
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 2001
uzyskuje się prawie półtora kilograma produktu szynkopodobnego. Duże ilości proteiny sojowej i długotrwały proces technologiczny negatywnie wpływają na smak i zapach wędliny, więc dodaje się do niej aromat szynki. Masarze szczególnie cenią zapachowo-smakowe produkty firmy Givaudan-Roure, znanej choćby z wykreowania bardzo popularnych perfum Hugo Woman. W firmie tej po mistrzowsku opracowano również recepturę aromatu naszej tradycyjnej kiełbasy swojskiej i mielonki zwanej luncheon meat. Iluzja jest tak doskonała, że przy wyrobie tych wędlin można zrezygnować z użycia mięsa...

Zapach nowości
Technologie, którymi dysponują największe firmy perfumiarskie, sprawiają, że można odtworzyć praktycznie każdy zapach. Na coraz większą skalę wykorzystują to producenci wszelakich
uzyskuje się prawie półtora kilograma produktu szynkopodobnego. Duże ilości proteiny sojowej i długotrwały proces technologiczny negatywnie wpływają na smak i zapach wędliny, więc dodaje się do niej aromat szynki. Masarze szczególnie cenią zapachowo-smakowe produkty firmy &lt;name type="org"&gt;Givaudan-Roure&lt;/&gt;, znanej choćby z wykreowania bardzo popularnych &lt;name type="prod"&gt;perfum Hugo Woman&lt;/&gt;. W firmie tej po mistrzowsku opracowano również recepturę aromatu naszej tradycyjnej kiełbasy swojskiej i mielonki zwanej &lt;foreign lang="eng"&gt;luncheon meat&lt;/&gt;. Iluzja jest tak doskonała, że przy wyrobie tych wędlin można zrezygnować z użycia mięsa...<br><br>&lt;tit1&gt;Zapach nowości&lt;/&gt;<br>Technologie, którymi dysponują największe firmy perfumiarskie, sprawiają, że można odtworzyć praktycznie każdy zapach. Na coraz większą skalę wykorzystują to producenci wszelakich
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego