Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
angielskie, lubczyk, natkę pietruszki. Gotować 5 min, a następnie przecedzić. Dodać ocet, przyprawę do zup, sól, pieprz i żelatynę. Mieszać aż się rozpuści i odstawić w chłodne miejsce.
Szparagi osączyć, ciasno owinąć plastrami szynki, przeciąć w poprzek na pół. Jajka pokroić w plastry. Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Marchewkę pokroić na zapałkę. Pomidory umyć, jeden pozostawić a drugi pokroić na cząstki i wymieszać z pozostałymi warzywami i natką pietruszki. Boki i dno miski pokryć tężejącą galaretą. Na spodzie położyć połówkę pomidora przekrojem do dołu, wokół ułożyć roladki z szynki, zalać galaretą, wypełniając miskę do połowy. Odstawić
angielskie, lubczyk, natkę pietruszki. Gotować 5 min, a następnie przecedzić. Dodać ocet, przyprawę do zup, sól, pieprz i żelatynę. Mieszać aż się rozpuści i odstawić w chłodne miejsce.<br>Szparagi osączyć, ciasno owinąć plastrami szynki, przeciąć w poprzek na pół. Jajka pokroić w plastry. Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Marchewkę pokroić na zapałkę. Pomidory umyć, jeden pozostawić a drugi pokroić na cząstki i wymieszać z pozostałymi warzywami i natką pietruszki. Boki i dno miski pokryć tężejącą galaretą. Na spodzie położyć połówkę pomidora przekrojem do dołu, wokół ułożyć roladki z szynki, zalać galaretą, wypełniając miskę do połowy. Odstawić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego